Δίκαιο και Αλληλέγγυο εμπόριο – Ένα κίνημα υποστήριξης παραγωγών – μεταποιητών σε διεθνές και τοπικό επίπεδο

Δίκαιο και Αλληλέγγυο εμπόριο – Ένα κίνημα υποστήριξης παραγωγών – μεταποιητών σε διεθνές και τοπικό επίπεδο

«Δίκαιο και Αλληλέγγυο εμπόριο –  Ένα κίνημα υποστήριξης παραγωγών – μεταποιητών σε διεθνές και τοπικό επίπεδο»

Έχουμε την χαρά να σας προσκαλέσουμε στη διαδικτυακή δράση που διοργανώνει το Κέντρο Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Χανίων την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, 20:00-22:00.
Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και δημοσιότητας του Κέντρου Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Χανίων με στόχο την προώθηση της Κ.ΑΛ.Ο. και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τι είναι δίκαιο εμπόριο; Πώς ξεκίνησε; Απευθύνεται σε όλους; Ποια είναι η εμπειρία ενός φορέα Κ.ΑΛ.Ο. ως δόκιμο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Δίκαιου εμπορίου; Είναι ορατά τα προϊόντα δίκαιου εμπορίου στον μέσο καταναλωτή; Τι είναι τα εναλλακτικά αγροδιατροφικά δίκτυα; Τι αντίκτυπο έχουν σε τοπικό επίπεδο; Υπάρχουν και ποια είναι τα κοινά σημεία του δίκαιου εμπορίου, της Κοινωνικής και Aλληλέγγυας οικονομίας και των εναλλακτικών αγροδιατροφικών δικτύων;

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που επιδιώκουμε να συζητηθούν σε αυτή τη συνάντηση και γι’ αυτό οι εισηγητές/τριες προέρχονται τόσο από το ερευνητικό πεδίο όσο και από το πεδίο της Κ.ΑΛ.Ο.

Εισηγητές/τριες:

  • Ηλίας Ζιώγας, Μέλος του Συνεταιρισμού Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου «Συν Άλλοις»
  • Ειρήνη-Εριφύλη Τζέκου, Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Π.Σ. του ΑΠΘ
  • Γεωργία Μπεκριδάκη, Κοινωνιολόγος, μέλος του Dock-Συνεργατικός χώρος Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
  • Παυλίνα Παραδομενάκη, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Συνεταιρισμό παραγωγών-καταναλωτών οικολογικών προϊόντων Γαία

Τρόποι δήλωσης συμμετοχής
Για δήλωση συμμετοχής συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής πατώντας ΕΔΩ (αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη φόρμα συμμετοχής στείλτε μας e-mail στο info@sse-chania.gr ή καλέστε μας στο 28210 – 55389) το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 21/10 στις 12:00 το μεσημέρι.
Η πλατφόρμα διεξαγωγής της δράσης είναι το Zoom. Λεπτομέρειες για την σύνδεση στην πλατφόρμα, όπως και το σχετικό link για την παρακολούθηση, θα σταλούν μια ημέρα πριν σε όσους/ες δηλώσουν  συμμετοχή στην δράση.
Παρακαλώ προωθήστε σε όποιον/α πιστεύετε ότι μπορεί να τον/την ενδιαφέρει.

Κεφαλαιουχικές απαιτήσεις και Κ.ΑΛ.Ο. - Ένα πρόβλημα που ψάχνει απεγνωσμένα λύση ή μήπως λύσεις;

[vc_row][vc_column][vc_video link="https://www.youtube.com/watch?v=_z1UL9GfLYo" title="Κεφαλαιουχικές απαιτήσεις και Κ.ΑΛ.Ο. – Ένα πρόβλημα που...

CAFsocial: (Αυτο) αξιολογώντας την οργάνωση των επιχειρήσεων και φορέων Κ.ΑΛ.Ο.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Το Κέντρο Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Χανίων διοργανώνει διαδικτυακή δράση με θέμα:...