Η Κ.ΑΛ.Ο στην Sabbionara

Το τριήμερο εκδηλώσεων στέφθηκε με επιτυχία και αγκαλιάστηκε από το Χανιώτικο κοινό παρ’ όλη τη σφοδρή κακοκαιρία των ημερών. Η έκθεση-παζάρι των προϊόντων προσέλκυσε το κόσμο ο οποίος ενημερώθηκε από τους εκθέτες για τα τοπικά προϊόντα, τις ιδιότητές τους αλλά και τα οφέλη τους για την υγεία. Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να μάθουν και να παίξουν με τα παιχνίδια του Κόσμου από την παιχνιδοθήκη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων. Τέλος, η έκθεση έργων τέχνης πρώην εγκλείστων του ψυχιατρείου και επαγγελματίες ψυχικής υγείας από τον ΚΟΙΣ.Π.Ε. Χανίων τράβηξε την προσοχή και πολλοί έμαθαν για πρώτη φορά ότι υπάρχει αυτή η δομή στην πόλη μας.

Το Σάββατο 28/12 στην παρουσίαση της Χανιώτικης μικροζυθοποιίας ΧΑΟΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ως παράδειγμα καλής πρακτικής είχε μεγάλη απήχηση. Έγινε μια σύντομη παρουσίαση και ακολούθησε διάλογος με απορίες των συμμετεχόντων τόσο σε θέματα γύρω από την Κ.ΑΛ.Ο. όσο και για τη φύση του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου.

Την Κυριακή 29/12 πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα με τον Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Επιχειρ., Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αντώνη Παπαδεράκη. Συμμετείχαν μέλη φορέων Κ.ΑΛ.Ο. από τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Ο κ. Παπαδεράκης μίλησε για τα σχέδια της Περιφέρειας και για τις βλέψεις που έχει και εκείνος και η Περιφέρεια γύρω από την ανάπτυξη του πεδίου της Κ.ΑΛ.Ο. στο νησί. Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από τα μέλη φορέων Κ.ΑΛ.Ο. και γνωστοποίηση κάποιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε διαφορετικά θέματα. Τέλος, μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι είναι εφικτό από τη πλευρά της Περιφέρειας να αναλάβει το κομμάτι της εκπαίδευσης των μελών φορέων Κ.ΑΛ.Ο. με σεμινάρια και δράσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε το ζήτημα των δημοσίων συμβάσεων κοινωνικής αναφοράς και πως θα μπορούσε να ξεκινήσει να εφαρμόζεται αυτή η δυνατότητα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Τέλος, τη Δευτέρα 30/12 έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ “Βίος, ο άλλος δρόμος” και ακολούθησε συζήτηση από εκπροσώπους εγχειρημάτων με βάση τα όσα ειπώθηκαν στο ντοκιμαντέρ.

Πρόσκληση

Το Κέντρο Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) ν. Χανίων διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο “Η Κ.ΑΛ.Ο. στη Sabbionara” που θα πραγματοποιηθεί στην πύλη Sabbionara 28 – 30 Δεκέμβρη 2019.

Τις ημέρες των εορτών παρουσιάζουμε στην πόλη μας μια τριήμερη εκδήλωση με δρώμενα σχετικά με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. Ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ, δράσεις για μικρούς και μεγάλους για τις 7 συνεταιριστικές αρχές, έκθεση προϊόντων δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου κ.α.

Ο σκοπός είναι να γίνει εμφανές ότι αυτό το οικονομικό πεδίο είναι ήδη υπαρκτό και προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής αξίας και ποιότητας σεβόμενα το περιβάλλον και τις εργασιακές σχέσεις.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.