Η λειτουργία της ομάδας ως βασικός παράγοντας ανάπτυξης ενός εγχειρήματος ΚΑλΟ: Μοντέλα, διαδικασίες λήψης αποφάσεων και ιδέες και πρακτικές διευκόλυνσης εσωτερικής λειτουργίας

Φίλες και φίλοι,

έχουμε την χαρά να σας προσκαλέσουμε στο νέο θεματικό εργαστήρι που συν-διοργανώνουμε με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας την Πέμπτη 18/02/2021 στις 18:30 με τίτλο:

Η λειτουργία της ομάδας ως βασικός παράγοντας ανάπτυξης ενός εγχειρήματος ΚΑλΟ: Μοντέλα, διαδικασίες λήψης αποφάσεων και ιδέες και πρακτικές διευκόλυνσης εσωτερικής λειτουργίας

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανάπτυξης ικανοτήτων και δεξιοτήτων ατόμων που συμμετέχουν ή ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε εγχειρήματα Κ.ΑΛ.Ο. Ο σχεδιασμός αυτής της σειράς των θεματικών εργαστηρίων ακολουθεί τις ανάγκες του πεδίου έτσι όπως καταγράφηκαν στο συμμετοχικό εργαστήρι χαρτογράφησης αναγκών που πραγματοποίησε το Κέντρο λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας του.

Η πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε είναι το Zoom. Λεπτομέρειες για την σύνδεση, όπως και το σχετικό link, θα σταλθούν σε όσους/ες δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο (Για τους τρόπους δήλωσης συμμετοχής βλέπε παρακάτω).

Εισηγήτης του εργαστηρίου
Είναι ο αναπληρωτής επιστημονικός υπεύθυνος των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας ΑΠΘ, Δρ. Ψυχολογίας ΑΠΘ, Σωτήρης Λαϊνάς. Ο Σωτήρης Λαϊνάς διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π), στο μεταπτυχιακό Κοινωνικής Αλληλέγγυας οικονομίας την θεματική “Διακυβέρνηση Κοινωνικών Εγχειρημάτων”. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει επίσης στο τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. βάσει του ΠΔ 407/80 σε προπτυχιακό επίπεδο.

Λίγα λόγια για το θέμα του εργαστηρίου
Στα εγχειρήματα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας ο βασικότερος πόρος είναι η ομάδα. Σε αυτό το θεματικό εργαστήριο θα αναφερθούμε αρχικά σε ζητήματα που αφορούν στη δημιουργία και στη λειτουργία αυτοδιαχειριζόμενων ομάδων. Στη συνέχεια θα δοθεί έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στα μοντέλα λήψης αποφάσεων στο πλαίσιο των αυτοδιαχειριζόμενων ομάδων, στους λειτουργικούς τρόπους οργάνωσης των συναντήσεων και σε ιδέες και πρακτικές που διευκολύνουν την εσωτερική λειτουργία μιας ομάδας στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Τρόποι δήλωσης συμμετοχής
Για τη συμμετοχή σας στο εργαστήρι, συμπληρώστε την ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (αν έχετε κάποιο πρόβλημα με την φόρμα συμμετοχής στείλτε μας ένα e-mail στο info@sse-chania.gr ή καλέστε μας στο 28210-55389) το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 18/02 στις 12:00 το μεσημέρι.
Στην περίπτωση υφιστάμενης ομάδας ενθαρρύνουμε όσες περισσότερες συμμετοχές είναι εφικτό από τα μέλη της ομάδας.

Το εργαστήρι προσφέρεται δωρεάν.

Η συμμετοχή σας θα μας χαροποιήσει ιδιαιτέρως.